Hoe ziet mijn pensioenoverzicht eruit?

Zit het wel goed met mijn pensioen? Vragen die ons allemaal bezighouden, zeker in onzekere economische tijden. Tenslotte wilt u zorgeloos kunnen genieten van uw oude dag. In 2006 nam De Tweede Kamer het initiatief om te komen tot een uniform pensioenoverzicht, omdat veel mensen geen idee hadden van de hoogte van hun pensioen.

Een en ander werd vormgegeven in de website www.mijnpensioenoverzicht.nl

Wat is mijnpensioenoverzicht.nl?

Mijnpensioenoverzicht.nl brengt informatie samen van de pensioenfondsen, de Sociale Verzekeringsbank en de verzekeraars over opgebouwde pensioenen. Hierdoor kunt u in een oogopslag zien hoeveel AOW u krijgt, hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar). Ook kunt u op de site zien wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt.

De site wordt verzorgd door de Stichting Pensioenregister, een samenwerkingsverband tussen alle pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en pensioenverzekeraars) in Nederland en de Sociale Verzekeringsbank.

Wat niet in het pensioenoverzicht wordt getoond is de AOW en het pensioen dat u al ontvangt, en wat u aanvullend heeft geregeld voor uw oude dag.

Hoe krijgt u toegang tot uw pensioengegevens?

Met uw DigiD, aan te vragen bij de belastingdienst, kunt u inloggen op de site en krijgt u toegang tot uw gegevens, waarbij uw privacy wordt gewaarborgd.

Interessante links:

Pensioen onderwerpen